Vaření
Náměty jídel
Na informační schůzce žáků bude domluvený systém vaření a účastníci
si určí jídla, která budou připravovat. Vaření bude probíhat tak, že
každá dvojice - trojice žáků připraví 1x za celý pobyt 1 teplé jídlo pro
všechny účastníky (s pomocí učitelů a instruktorů). Tím dojde k
zajištění stravování pro všechny účastníky po celou dobu pobytu.
...a k mnoha dobrodružným situacím :-)
Náměty k jídlům, které budou skupinky připravovat pro všechny
účastníky zájezdu, tj. pro cca 30 osob. K dispozici budou 3 vařiče na
propan butan, 3 velké hrnce, pekáč + základní kuchyňské nástroje (prkýnko,
vařečka, nože apod.). Náměty berte jen jako inspiraci, volné tvorbě
se meze nekladou. Počítejte s tím, že suroviny musí přečkat bez
lednice až do okamžiku jejich zpracování. Jídla by se měla aspoň
trochu střídat, abychom nebyli dva týdny na párcích...
-
těstoviny s omáčkou, kečupem a masem z konzervy
-
rizoto z lančmítu a steril. zeleniny
-
párky (z konzervy) s hořčicí a instantní bramborová kaše
-
opečený lančmít s hořčicí a instantní bramborová kaše
-
špagety - lépe makarony
-
guláš z konzervy a těstoviny
-
guláš s rýží
-
čína ze sójového masa s rýží
-
rýže s omáčkou z konzervy
-
torteliny s omáčkou
-
těstoviny s konzervou
Jídelníček - rozpis jídel - kdo co vaří
Spočítali jsme, že celkem budeme vařit cca 9x. V
Bonifaciu
plánujeme návštěvu restaurace, v Portu objednáme grilovaná kuřata.
Proto bude celkem 9 vařících skupinek.
Rozpis a domluvu o jídlech uděláme v průběhu jara 2024.